Klimmersworkshops 10 en 11 december

Klimmersworkshops 10 en 11 december

Vindt plaats op tot en met

Op 10 en 11 december is Boulderhal Sterk (Utrecht) het epicentrum van interessante namen uit de nationale en internationale (klim) sportscene. Deze grote namen komen bij elkaar voor het trainersbijscholingsweekend van de NKBV. Zulke grote namen willen we de gewone klimmers niet onthouden, daarom geven zwaargewichten ook workshops voor klimmers en boulderaars.

Ben je trainer? Kijk dan hier voor de trainersworkshops.

Programma

Zaterdag 10 december

Patxi Usobiaga (ESP)Trainer/ Coaches PUC series
Trainingsleer (theorie en praktijk)

9.30 tot 15.30 - Max 20 personen - €100

Trainen met de grootsten! Niet alleen was Patxi zelf jaren lang de baas van het internationale wedstrijdcircuit, door onder andere wereldkampioen te worden, hij traint ook de grootsten: Zowel Adam Ondra als Chris Sharma zetten onder zijn begeleiding extra stappen in hun ontwikkeling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jorg Verhoeven – Allround World Cup winner, Allround topklimmer

VOL!  - Masterclass   VOL!
10.30 tot 12.00 - max 10 personen - €30,-

We durven met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te zeggen dat Jorg Neerlands grootste klimtalent allertijden is. Hij zette internationaal indrukwekkende prestaties neer, buiten op big walls, in bouldergebieden, in routes en binnen op internationale wedstrijden waar hij verschillende titels in de wacht sleepte. Van alle markten thuis kan hij je net die extra stappen laten zetten als klimmer, wat je doelen ook zijn! 

Brenda Frunt (NED) – Sportdiëtist, schrijfster Goud op je Bord

Sportvoeding 
16.30 tot 17.30 - max 20 personen - €20,-

Brenda is sportdiëtist en heeft haar eigen praktijk De voedingsacademie. Ze maakt als sportdiëtist voedingsplannen op maat, afgestemd op de trainingen en de leefstijl van (top)sporters. Ze schreef ze samen met Sportkok Erik te Velthuis Goud op je bord. Er wordt veel geschreven en gesproken over (sport)voeding; wat is nou waarheid? Hoe kun je met pure voeding optimaal herstellen? Van welke producten ga je nou écht beter presteren? En is het melk de witte motor of de witte sloper? Brenda geeft tijdens de workshop onder andere antwoorden op deze vragen en geeft praktische voorbeelden om de adviezen in de praktijk toe te passen. 

Jorg Verhoeven – Allround World Cup winner, Allround topklimmer

Film en presentatie
18.00 tot 19.00 - €5,-

In de afgelopen jaren heeft Jorg meerdere indrukwekkende gebieden bezocht en beklommen. In het afgelopen jaar bracht hij tijd door in Yosemite - waar hij The Nose beklom, in Australie - waar hij The Weel of Life intikte en in de Zuid Afrikaanse Rocklands. Tijdens deze presentatie komen de mooiste beelden voorbij en vertelt Jorg ronduit over zijn ervaringen. Tevens is er ruimte om hem het hemd van het lijf te vragen!

 Zondag 11 december

Katha Saurwein - Meervoudig finalist Worldcups Boulderen

Masterclass
14.00 tot 15.30 - max 10 personen - €30,-

Katha Saurwein is een van de beste vrouwelijke boulderaars ter wereld en bij ons klimmersweekend aanwezig. Tijdens deze masterclass gaat zij aan de slag met klim en bouldertechnieken op het hoogste niveau en op het scherpst van de snede.

Nikki van Bergen (NED) - Meervoudig Nederlands Kampioen lead en boulder en in opleiding tot bewegingswetenschapper

Masterclass 
15.30 tot 17.00 - max 10 personen - €30,-

Nikki van Bergen is natuurlijk wereldberoemd in Nederland door haar overmacht in de Nederlandse competitie. Daarnaast klimt ze ook in de internationale competities mee. Klimmen kan ze dan ook als de beste! In deze workshop leert ze je de fijne kneepjes van het bewegen als topklimmer.

Tijdschema

 

Uitvergrote versie van het blokkenschema

Locatie en details

Het trainersweekend organiseert de NKBV in samenwerking met Boulderhal Sterk. Voorzien van een geweldige boulderwand, ruime trainingsgelegenheden en een zaal voor lezingen is deze centraal gelegen hal ideaal voor de gelegenheid.

Trainersbijscholing

Het programma maakt deel uit van het Trainersweekend. Trainers actief in alle klim- en boulderhallen in Nederland krijgen hier de mogelijkheid om zich klimspecifiek en up to date te laten bijscholen en inspireren. Ben je ook enthousiast over klimmen en trainen? Misschien is het trainersvak ook wat voor jou! Informeer bij je lokale hal of je eens mee kunt kijken en (jonge) klimmers kunt opleiden! Volg in dat kader ook een trainersopleiding bij de NKBV.