Masterclass ATL3

Masterclass ATL3

Vindt plaats op tot en met door AOC

Voor wie: ATL3.1 en 3.2

Wanneer: 9 augustus 2020 t/m 13 augustus 2020.
Waar:
de Vanoise
Voor wie
ATL3.1 en 3.2
Leiding:
Anne van Galen

Inhoud: De Masterclass ATL3 onder leiding van Anne van Galen komt er ook dit jaar weer. Bedoeld voor Alpiene Tourenleiders 3.1 en 3.2.

De Masterclass biedt je de kans om samen met collega tourenleiders en IML’er Anne van Galen jouw ATL 3 competenties te trainen en aan te scherpen. We gaan met een groep ervaren mensen op weg en dat betekent dat er veel expertise en kwaliteit in de groep zit. Het leren zal voor een belangrijk deel bestaan uit een uitwisseling van ervaringen, ideeën, lastige casus en succes verhalen.

Tijdens de Masterclass komen alle ATL3 competenties aan bod. De accenten liggen op de volgende aspecten:

-          Leiderschap: bespreken en oefenen van situaties waar jouw leiderschap op de proef werd gesteld (bijvoorbeeld in geval van een ongeval).

-          Eigen vaardigheid in lastige terreinsoorten - dat terrein waar je met je groep liever niet terecht komt, maar wat je - gezien het feit dat je in de bergen bent - wel tegen kunt komen (het klassieke voorbeeld: een steil en verijsd sneeuwveld). N.B. het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om ATL 3.3 terrein of ATL 4 terrein op te zoeken.

-          Didactiek: en dan gaat het vooral om het delen van werkvormen die niet alleen doeltreffend zijn, maar ook ludiek en verrassend.                                    

 Programma:
We maken een vierdaagse trektocht en staan – als de condities het toelaten – op de laatste dag op de Rateau d’Aussois, een markante top van 3128 meter.

 We starten op 9 augustus ’s avonds in de refuge de l’Orgère. Deze hut – waar we ook weer zullen eindigen – ligt op 1889 meter en ligt aan het einde van een weggetje waar je met de auto kunt komen, de D 106. De briefing is na het eten.

10 aug:    Doorsteek naar de refuge de Péclet Polset via twee cols
11 aug:    Doorsteek naar de Refuge du Roc de la Pêche
12 aug:    Over de Col de Aussois naar de refuge du Fond de l’Aussois 2329 m., we kunnen onderweg een 3000’er topje meepakken met geweldig uitzicht op de Mont Blanc.
13 aug:    Via de Col de la Masse en wellicht de imposante Rateau d’Aussois weer terug naar ons startpunt, de Refuge de l’Orgère. We eindigen omstreeks 17.00 u.

 

www.refuge.orgere.free.fr

http://refugepecletpolset.ffcam.fr/

http://www.lerocdelapeche.com

http://www.fondaussois.refuges-vanoise.com/

Kaart IGN 3534 OT Les Trois Vallées Modane

 

Voor mensen die met de trein willen reizen: er is een TGV van Amsterdam CS naar Modane. Sncf.com Vervolgens kun je met Anne van Galen of andere deelnemers meerijden naar de hut (25 minuten).

Licentiepunten: 8 punten in (alpien)terrein voor ATL 3.1 en 3.2. Je kunt deze licentiepunten zelf registeren via mijnNKBV onder terrein alpien kader 4 dagen (8 punten).