Masterclass ATL3 Rätikon (gaat niet door)

Masterclass ATL3 Rätikon (gaat niet door)

Vindt plaats op tot en met door AOC

Masterclass onder leiding van Anne van Galen in Rätikon voor ATL3.1 t/m 3.3. 

De Masterclass ATL3 onder leiding van Anne van Galen gaat naar Rätikon met zijn imposante kalkbergen. Inclusief driedaagse trektocht en beklimming van de Sulzfluh. De bijscholing is bedoeld voor elke ATL3 tochtleider (Alpien en VVT, niveau 3.1 t/m 3.3) die zijn/haar functioneren in het terrein en als groepsleider wil versterken en op de hoogte wil blijven van de vernieuwde inzichten en praktijken in tochtleidersland. Let op: Een ATL3.3 zal ook een terreintechnische bijscholing moeten doen om de 3.3 aantekening te behouden

De Masterclass biedt je de kans om samen met collega trektochtleiders en IML’er Anne van Galen jouw ATL3 competenties te trainen en aan te scherpen. We gaan met een groep ervaren mensen op weg en dat betekent dat er veel expertise en kwaliteit in de groep zit. Het leren zal voor een belangrijk deel bestaan uit een uitwisseling van ervaringen, ideeën, lastige casus en succes verhalen.

Tijdens de Masterclass komen alle ATL competenties aan bod. De accenten liggen op de volgende aspecten:
- Leiderschap: bespreken en oefenen van situaties waar jouw leiderschap op de proef werd gesteld (bijvoorbeeld in geval van een ongeval). Hoe neem je onder druk een goed besluit zonder in allerlei denkvalkuilen te trappen?
- Eigen vaardigheid in lastige terreinsoorten - dat terrein waar je met je groep liever niet terecht komt, maar wat je - gezien het feit dat je in de bergen bent - wel tegen kunt komen (het klassieke voorbeeld: een steil en verijsd sneeuwveld). Ook oriëntatie in een voor jou onbekend gebied en gebruik van onder meer GPS en smartphone komen aan bod.
- Didactiek: en dan gaat het vooral om het delen van werkvormen die niet alleen doeltreffend zijn, maar ook ludiek en verrassend.
- N.B. het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om ATL 3.3 terrein of ATL 4 terrein op te zoeken                                                                

Begeleiding: Anne van Galen
Anne van Galen is ruim 20 jaar actief als alpien cursusleider en kliminstructeur voor de NKBV, de laatste jaren als hoofdinstructeur. In 2008 rondde zij de Zwitserse opleiding tot international mountain leader af. Anne begeleidt in de winter en in de zomer met veel plezier groepen door de bergen (teamtrainingen, leiderschapsontwikkeling, vakanties). Daarnaast is zij consultant op het gebied van veiligheid en risicomanagement. Zij ontwikkelt en begeleidt trainingen en workshops op dit terrein. Zij heeft zich gespecialiseerd in het succesvol omgaan met risico-situaties die je van tevoren niet had voorzien (resilience) en menselijk gedrag (human factors). De bergen zijn hiervoor een belangrijke spiegel. En elke tocht biedt opnieuw een mogelijkheid tot leren.