Trainers bijscholingsweekend

Trainers bijscholingsweekend

Vindt plaats op tot en met

Trainers blokkeer 10 en 11 december in  je agenda!

Met veel plezier presenteert de NKBV het trainersweekend. Grote namen uit de nationale en internationale sport en klim scene komen naar Boulderhal Sterk om hun kennis te delen. Daarmee beoogt het weekend niet alleen divers en informatief te zijn, maar vooral ook inspirerend en motiverend!

Wil je gelijk weten waar de workshops over gaan kijk dan hier.

Voor wie?

Iedere klimtrainer kan zich hiervoor inschrijven. Een NKBV diploma is niet nodig. Voor trainers met een NKBV trainerslicentie of in opleiding daarvoor zal de inschrijving echter al starten op maandag 11 oktober. Zij ontvangen tevens korting op deelname. 
Enkele workshops zijn alleen toegankelijk voor trainers die werken met klimmers die op (inter)nationaal niveau competitie klimmen. Deze worden aangeduid met selectietrainer of SKT3/ SKT4. Een SKT3 kan echter ook actief zijn in de breedtesport, net als de SKT2. Zij werken met recreanten. 

Ben je geen selectietrainer, maar ben je wel onwijs nieuwsgierig naar bijvoorbeeld de workshop van Patxi of Madeleine? Dan kun je dit aangeven op het inschrijfformulier. Mocht er dan een plekje over blijven, dan nemen we contact met je op. Mocht je zelf willen leren trainen met Patxi, dan is het ook mogelijk je in te schrijven voor zijn workshop voor klimmers op zaterdag.

Ben je (nog) geen trainer? Kijk dan hier voor de klimmersworkshops

Locatie en details
Het trainersweekend organiseert de NKBV in samenwerking met Boulderhal Sterk. Voorzien van een geweldige boulderwand, ruime trainingsgelegenheden en een zaal voor lezingen is deze centraal gelegen hal ideaal voor de gelegenheid.

Kosten 
€30,- per dag voor trainers die een SKT2, SKT3 of SKT4 licentie hebben of hiervoor in opleiding zijn.*
€50,- per dag voor enthousiaste trainers zonder NKBV trainersopleiding.*
€10,- per dag voor RTC trainer*
* De prijzen zijn inclusief lunch.

Programma
De volgende grootheden kun je gaan zien:

Patxi Usobiaga (ESP)Trainer/ Coaches PUC series.   Trainen met de grootsten! Niet alleen was Patxi zelf jaren lang de baas van het internationale wedstrijdcircuit, door onder andere wereld kampioen te worden, hij traint ook de grootsten: Zowel Adam Ondra als Chris Sharma zetten onder zijn begeleiding extra stappen in hun ontwikkeling.

VOL! Onderwerp: Trainingsleer (theorie en praktijk)

 

 

 

 

 

 

 

Dorian van Rijsselberghe (NED) - Meervoudig Olympisch Kampioen Windsurfen.  Wat hebben windsurfen en klimmen gemeen? Beide zijn lifestyle sporten, waar meedoen aan competitie niet de standaard is. Dorian is meervoudig Olympisch Kampioen Windsurfen en hij komt vertellen over zijn ervaringen als jonge jongen die graag op het water was. Tot de sporter die hij nu is. Wat had hij nodig van coaches en trainers en waar had hij niets aan?

Onderwerp: Ontwikkeling tot topsporter in een lifestyle sport.

Madeleine Eppensteiner (AUT)Sportpsychologe.  Ook Madeleine is een bekende naam in het internationale wedstrijdcircuit. Als jeugdklimster, en later enkele keren als senioren boulderaar, kwam ze uit voor Oostenrijk. Het is deze ervaring en haar opleiding in de sportpsychologie die ze combineert om met atleten te werken aan hun mentale skills.

Onderwerp: Mentale skills

 

 

 

 

 

 

 

Martijn Nijhof (NED) - Talentcoach van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond en trainer van jong oranjeHoe kan ik als trainer ervoor zorgen dat sporters zich in een omgeving bevinden die uitnodigt tot leren? En waar moet deze omgeving dan aan voldoen? Tijdens deze workshop wordt ingegaan op de nieuwste inzichten van motorisch leren.

Martijn Jacobs (NED) - sportdocent en fysiotherapeut.  Martijn Jacobs is een ervaren trainer die zijn opleidingen ALO en fysiotherapie vol weet toe te passen in zijn klimtrainingen. 

Onderwerp: Motorisch leren

Jorg Verhoeven – Allround World Cup winner, Allround topklimmer

In de afgelopen jaren heeft Jorg meerdere indrukwekkende gebieden bezocht en beklommen. In het afgelopen jaar bracht hij tijd door in Yosemite - waar hij The Nose beklom, in Australie - waar hij The Weel of Life intikte en in de Zuid Afrikaanse Rocklands. Tijdens deze presentatie komen de mooiste beelden voorbij en vertelt Jorg ronduit over zijn ervaringen. Tevens is er ruimte om hem het hemd van het lijf te vragen!

Onderwerp: Filmpresentatie

 
Nikki van Bergen (NED) - Meervoudig Nederlands Kampioen lead en boulder en in opleiding tot bewegingswetenschapper.  
Nikki van Bergen is natuurlijk wereldberoemd in Nederland door haar overmacht in de Nederlandse competitie. Daarnaast klimt ze ook in de internationale competities mee. Ze heeft voor haar bachelorscriptie onderzoek gedaan naar talentontwikkeling binnen de klimsport.

Onderwerp: Talentontwikkeling

Katharina Saurwein (AUT) - Meervoudig finalist Worldcups Boulderen
Katharina is een van de beste vrouwelijke boulderaars ter wereld. Zowel tijdens de WorldCups, als buiten in harde boulders en zelfs in big walls en tradroutes laat zij van zich horen. Met al haar ervaring zal zij in deze workshop stil staan bij effectieve technieken voor het klimmen.

VOL! Onderwerp: Techniekontwikkeling

Bart Schmeits (NED)Kerndocent NOC*NSF/ Academie voor Sportkader.   Bart heeft een achtergrond als bewegingswetenschapper, opleider en volleybal trainer. Als sport- en beweegprofessional richt hij zich op de (persoonlijke) ontwikkeling van het individu en groepen mensen. Vanuit de Academie voor Sportkader verzorgt hij in het trainersweekend de inspiratiesessie voor de bijscholing Themagericht trainen en coachen van pubers

Onderwerp: Motiveren van pubers

Brenda Frunt (NED)Sport diëtist, schrijfster Goud op je Bord. Na haar opleiding CIOS Sport en Bewegen studeerde Brenda door in de voeding en diëtiek, met een specialisatie in de sport diëtiek. Na het opzetten van haar eigen praktijk De voedingsacademie schreef ze samen met Sportkok Erik te Velthuis Goud op je bord (http://www.goudopjebord.nl/).

 Onderwerp: Sportvoeding

Ulf Lennertz (NED) - Bondscoach Nederlands Senioren Lead Team. Ulf traint en begeleidt de atleten uit het Nederlands senioren lead team bij nationale en internationale wedstrijden. Hij helpt ze tijdens deze momenten om het beste uit zichzelf te halen. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Onderwerp: Wedstrijdbegeleiding

Rachel Nilwik (NED) -RTC hoofdtrainer - Oud Nederlands kampioen lead.  Rachel Nilwik is een van de RTC Hoofdtrainers en is ontwikkelaar en docent voor de nieuwe trainersopleidingen SKT2 en SKT3. Zij heeft jarenlange ervaring in het trainersvak en gebruik binnen haar trainingen vaak video om trainingsdoelen te behalen. 

 Onderwerp: Videoanalyse & trainersnetwerk

Jesper van der Molen (NED) -sport docent, trainer en ethicus.  Jesper is docenten en ontwikkelaar van de trainersopleidingen SKT2 en SKT3. Hij heeft geeft zelf al jaren training en is gymdocent. Door zijn achtergrond als ethicus heeft hij een interessante kijk op coaching en begeleiding van atleten.

Onderwerp: Uitwisseling van kennis en oefeningen

 

Tijdschema
Hieronder het tijdsschema voor zaterdag en zondag 

Uitvergrote versie van het blokkenschema 

 NKBV trainersopleidingen en licenties

Wil je jezelf verder ontwikkelen als klimtrainer? De NKBV zorgt voor opleidingen en bijscholingen. Op dit moment draait ongeveer 5 keer per jaar de opleiding tot Sportklimtrainer 2. Tevens wordt de laatste hand gelegd aan de doorontwikkeling van de opleiding tot Sportklimtrainer 3, en is ook de opleiding tot Sportklimtrainer 4 volop in ontwikkeling. Check de NKBV Academie website voor meer informatie.

Bijscholen
Een licentie hou je ieder jaar actief door bijscholing te volgen. Voor trainers met een licentie organiseert de NKBV jaarlijks bijscholingen. Hoeveel uur aan bijscholing volg je om je licentie actief te houden?

SKT2 – 1 licentiepunt / 1 dagdeel/ 4 uur per jaar
SKT3 – 2 licentiepunten / 2 dagdelen/ 8 uur per jaar
SKT4 – 3 licentiepunten / 3 dagdelen/ 12 uur per jaar

 Het bijscholingsweekend voorziet voor trainers van alle niveau’s in de bijscholingseis.