Trainersweekend online - Bewegingsanalyse

Trainersweekend online - Bewegingsanalyse

Vindt plaats op door NKBV

School je op 28 oktober bij tijdens het Trainersweekend online programma.

In tijden van Corona verwachten we geen Trainersweekend oude stijl te organiseren in 2020. Daarom vanaf juni om de week een online sessie over een specifiek onderwerp.

Als trainer kijk je vaak naar je klimmers. Maar, wat gebeurt er nou precies? Waar bevindt de klimmer (en alle lichaamsdelen) zich in de ruimte? Hoe beweegt de klimmer? In welke volgorde? Welke grepen en wanddelen gebruikt hij/zij? De focus van deze workshop ligt erop deze dingen echt goed te kunnen zien. We proberen in eerste instantie de interpretatie van wat er gebeurt, weg te laten. Want, echt goed zien helpt je ontzettend om echt goed te interpreteren en analyseren. We gaan aan de slag met filmpjes. Als we tot een echt goede observatie gekomen zijn, kunnen we alsnog aan de slag met analyse, en vervolgens met een actieplan voor in de trainingen!

De bijscholing wordt gegeven door Rachel Nilwik. Rachel is een beetje een klim-dino aan het worden. Maar, ondanks dat heeft ze veel interesse in hoe klimmers nou bewegen, ook nu de stijl zo door ontwikkelt. Ze kijkt met een ‘natuurkundebril’ naar de klimmers van haar trainingsgroep, en combineert dat met allerlei trainingsvormen om aan hun vaardigheden te werken.

Voor wie: 

Trainers/instructeurs van alle doelgroepen

 
Wanneer:
28 oktober 20.00 - 21.30/22.00 uur
 
Waar:
Online (link voor wordt de ochtend voorafgaand aan de online sessie gedeeld)
 
Kosten:
€0,-
 
Licentiepunten:
Jazeker, 0,5 licentiepunt