Trainersweekend online - Probleemoplossend vermogen

Trainersweekend online - Probleemoplossend vermogen

Vindt plaats op tot en met door NKBV opleidingen

School je op donderdag 30 september 14 en 21 oktober bij tijdens het Trainersweekend online programma.

Mara Goedegebuure (SPORTPSYCHOLOOG VSPN®) is actief binnen verschillende topsportprogramma’s voor het optimaliseren van de mentale weerbaarheid van zowel atleten als coaches. Sinds een aantal jaar werkt zij ook met ons eigen Nederlands Team Sportklimmen. Om een optimale prestatie neer te kunnen zetten is meer nodig dan kennis, fysieke fitheid, techniek en tactisch inzicht. Mentale weerbaarheid is van belang om deze aspecten volledig te benutten. Denk bijvoorbeeld aan probleemoplossend vermogen.

Vanuit OptiMentaal is ze onder andere actief bij de NKBV voor het creëren van een leerlijn prestatiegedrag. Hier is ze bezig met het ontwikkelen van een handboek voor coaches hoe mentale vaardigheden aan te leren op verschillende niveaus. Waarin het eerst laagdrempelig, onbewust in de trainingen kan worden geïmplementeerd, waarna het op een latere leeftijd bewust ter sprake kan komen.

Mara geeft een diepgaande online workshop bestaande uit 3 sessies over probleemoplossend vermogen.  

Een groot onderdeel van klimmen is tenslotte het vermogen op een probleem op te kunnen lossen. De route of de boulder is ten slotte het probleem dat moet worden opgelost en uitgevoerd! Binnen deze drie bijeenkomsten zullen we kijken naar zowel de theorie als de praktijk. Hoe werkt de competentie en hoe kan je dit toepassen binnen je trainingen? Ook zal er genoeg ruimte zijn om zelf casuïstiek in te brengen en het specifiek te maken op (enkele) van jouw individuen. 
 

Voor wie: 
Sportklimtrainers

Wanneer:
Donderdag 30 september 19.30 - 21.00 uur
Donderdag 14 oktober 19.30 - 21.00 uur
Donderdag 21 oktober 19.30 - 21.00 uur
 
Waar:
Online (link voor wordt voorafgaand aan de online sessie per email gedeeld)
 
Kosten:
€20,-
 
Licentiepunten:
Jazeker, 1 licentiepunt