Trainersweekend online - Sporters met gedragsproblematiek

Trainersweekend online - Sporters met gedragsproblematiek

Vindt plaats op door NKBV

School je op 17 september bij tijdens het Trainersweekend online programma.

In tijden van Corona verwachten we geen Trainersweekend oude stijl te organiseren in 2020. Daarom vanaf juni om de week een online sessie over een specifiek onderwerp.

Docent Bert van Klaveren van NOC*NSF Academie voor Sportkader neemt je in deze sessie mee in het thema gedragsproblematiek. Je hebt het ongetwijfeld al eens meegemaakt: een klimmer misdraagt zich tijdens training of wedstrijd zó dat andere klimmers in jouw trainingsgroep minder plezier beleven en misschien zelfs overwegen te stoppen. Dat zijn kritische momenten: Wat kan jij doen om ervoor te zorgen dat iedereen plezier beleeft in jouw trainingsgroep? Die vraag beantwoorden wij in de scholing ‘Sporters met gedragsproblematiek’.

In deze bijscholing behandelen we allereerst het lastige gedrag waardoor andere sporters of jij als trainer minder plezier beleven. Bijvoorbeeld: niet luisteren, liegen, activiteiten van anderen verstoren, pesten en anderen de schuld geven van eigen fouten. Daarnaast besteden we aandacht aan ongewenst gedrag dat voortkomt uit erkende stoornissen als ADHD (concentratie- en aandachtsproblemen) of ASS (autisme). De nadruk ligt bij overprikkeling en ADHD.

Deze sessie wordt gegeven vanuit het Sportakkoord. Daarom ontvangen alle deelnemers na afloop een korte vragenlijst vanuit NOC*NSF.

Voor wie: 
Trainers van elk niveau
 
Wanneer:
17 september 19.30 - 21.00 uur
 
Waar:
Online (link voor wordt de ochtend voorafgaand aan de online sessie gedeeld)
 
Kosten:
€0,-
 
Licentiepunten:
Jazeker, 0,5 licentiepunt