Wilderness First Aid Mountain

Wilderness First Aid Mountain

Vindt plaats op door Outdoor Medicine

Specialistische cursus gericht op de professional & liefhebber die trektochten, vreemde voettochten en expedities onderneemt naar gebieden boven de 4000 meter, waar niet direct medische hulp voor handen is.

Een unieke cursus als aanvulling op de Wilderness First Aid (WFA) gegeven door artsen getraind in expeditie en wildernis geneeskunde (Outdoor Medicine/Hoogtegeneeskunde Nederland). De WFAM is een specialistische cursus gericht op de professional & liefhebber die trektochten, vreemde voettochten en expedities onderneemt maar met name begeleid naar gebieden boven de 4000 meter waar niet direct medische hulp voor handen is. Medische kennis vooraf is noodzakelijk in de vorm van een geldig WFA certificaat of een soortgelijke geldige vooropleiding. 

NKBV Alpiene kaderleden met een geldige licentie krijgen een vergoeding van €175,- bij deelname aan deze cursus. De eigen bijdrage bedraagt dan nog slechts €95,-. 
Voor NKBV alpiene kaderleden die als leiding meegaan op de mini-expedities georganiseerd door bergsportreizen.nl en daarbij dus medicatie tegen hoogteziekte meekrijgen, is deelname aan en behalen van deze cursus verplicht. Vraag naar de voorwaarden via opleidingen@nkbv.nl.

Meer informatie en inschrijven