Nieuws

TOPopleidersparade

TOPopleidersparade

Als opleider in de wereld van de sport draag je een grote verantwoordelijkheid. Een opleiding is maar zo goed als de opleider die hem geeft. Daarom is het belangrijk dat je jezelf steeds verder blijf…

Risico inventarisatie en evaluatie klimsport

Risico inventarisatie en evaluatie…

Wie klim- of boulderactiviteiten organiseert is gebaat bij een zorgvuldige planning en een goede afloop. Een RI&E is een handig middel om te zorgen dat je geen zaken over het hoofd ziet.

Aangepaste bereikbaarheid Academie

Aangepaste bereikbaarheid Academie

In verband met de maatregelen rond corona werken de medewerkers van de NKBV Academie zoveel als mogelijk vanuit huis. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid.

Als ZZP-er werken in de klimsport

Als ZZP-er werken in de klimsport

Steeds meer instructeurs en trainers zijn in vol- of deeltijd als ZZP-er actief in de klimsport. Het regelen van een aansprakelijkheids- of ongevallenverzekering is echter niet eenvoudig...

Kan je cursist een onverwachte val opvangen

Kan je cursist een onverwachte val…

Voorklimmen vraagt om extra aandacht, kennis en kunde bij het zekeren. Het opvangen van een voorklimval gaat de laatste tijd relatief vaak mis. En dat terwijl men klimt in de overzichtelijke s…

Richtlijn 'activiteiten rots' vervalt

Richtlijn 'activiteiten rots' verv…

De richtlijn waarin het inzetbereik van het outdoor sportklimkader bij klimactiviteiten in NKBV-verband werd omschreven is komen te vervallen. 

Gezocht 50+ sportkliminstructeurs!

Gezocht 50+ sportkliminstructeurs!

De sectie 50-plus richt zich op 50-plussers die zich in sportief en sociaal opzicht thuis voelen tussen leeftijdgenoten. Voor haar klimactiviteiten zoeken ze uitbreiding van de instructeurspool.

Leg me die licenties nog eens uit!

Leg me die licenties nog eens uit!

Het eind van het kalenderjaar nadert en daarmee ook de noodzaak je licentie al dan niet te verlengen. Hoe zat de vork ook al weer in de steel?

Theorie versus praktijk

Theorie versus praktijk

De klim- en bergsport wordt in een natuurlijke omgeving beoefend en vraagt om creatief handelen en logisch nadenken. 

NKBV Richtlijn routebouwen

NKBV Richtlijn routebouwen

Routebouwen is in potentie een risicovolle bezigheid. Als de routebouwer de juiste methoden en geschikte materialen gebruikt dan kunnen de risico's heel goed beheerst worden. In de NKBV Richtlijn Rou…

Standplaatsbouw, tips en tricks

Standplaatsbouw, tips en tricks

Standplaatsbouw in rots of ijs is lastige materie. Als instructeur maak je je standplaatsen uiteraard veilig. Maar doe je het ook op de handigste manier volgens de laatste inzichten?