Als ZZP-er werken in de klimsport

Als ZZP-er werken in de klimsport

Steeds meer instructeurs en trainers zijn in vol- of deeltijd als ZZP-er actief in de klimsport. Het regelen van een aansprakelijkheids- of ongevallenverzekering is echter niet eenvoudig...

NLcoach is de opleider en belangenbehartiger van trainers, coaches en instructeurs in Nederland. NLcoach is een vereniging met 4.000 leden. Het doel van NLcoach is tweeledig: de deskundigheid van trainer-coaches te verhogen én opkomen voor de belangen van de trainers en coaches. Bij de eerste ligt de nadruk op sporttak-overstijgende thema’s als mentale begeleiding, fysiek/conditioneel, teambuilding, talentontwikkeling en basisprincipes coachen. In de kernactiviteiten – magazine NLCOACH, site www.nlcoach.nl, themabijeenkomsten, congressen en cursussen – staan altijd één of meer van deze thema’s centraal. 

Belangenbehartiging is een van de kerntaken van NLcoach. Met de huidige 4.000 leden én de activiteiten die NLcoach ontwikkelt, krijgen wij ook steeds meer een stem bij de (overheid)instanties en organisaties die direct of indirect ook over de trainer-coaches praten en beslissen. Het moge niet vreemd zijn dat met nog meer leden, NLcoach een nog grotere stem en invloed krijgt en nog meer voor jou kan betekenen.

Ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering 

De ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering van NLcoach dekt materiële schade of letselschade, geleden door derden en veroorzaakt door een handelen of nalaten van jou als trainer-coach. Je bent verzekerd in de hoedanigheid van trainer-coach van amateursporters en/of professionele sporters (= iemand die een tak van sport als beroep heeft). NLcoach biedt al haar leden ook juridische ondersteuning aan.

De klim- en bergsport is door NL Coach geclassificeerd als een 'gevaarlijke' sport, waardoor een toeslag geldt ten opzichte van de reguliere lidmaatschapstarieven. Ter voorbeeld:

  • Een Basislidmaatschap bij NL Coach voor iemand die recreatief training verzorgt (in de bergen/sportklimmen/etc.) bedraagt €70,- + €25,- toeslag = €95,-/jaar.
  • Een Basislidmaatschap bij NL Coach voor iemand die van zijn vak leeft (bijvoorbeeld een IML-er) in de bergen/sportklimmen/etc. bedraagt €70,- + €60,- toeslag = €130,-/jaar.

Bovenstaande is ons medegedeeld door NL Coach. Neem voor je eigen specifieke situatie altijd contact op met NL Coach via info@nlcoach.nl of 0880997777. Lees meer over de lidmaatschappen en mogelijkheden die NLcoach biedt: https://www.nlcoachvereniging.nl/word-lid/.