Gezocht 50+ sportkliminstructeurs!

Gezocht 50+ sportkliminstructeurs!

De sectie 50-plus richt zich op 50-plussers die zich in sportief en sociaal opzicht thuis voelen tussen leeftijdgenoten. Voor haar klimactiviteiten zoeken ze uitbreiding van de instructeurspool.

Beste kliminstructeur,

Al jarenlang organiseren we klimweekenden als Klimcommissie NKBV 50-PLUS.

De sectie 50-plus richt zich op 50-plussers die zich in sportief en sociaal opzicht thuis voelen tussen leeftijdgenoten. Daarom organiseert de sectie 50 Plus het hele jaar door activiteiten voor deze specifieke doelgroep. Zo kun je regelmatig mee gaan wandelen, klimmen we een aantal keren in het buitenland en worden er (inter)nationale reizen en cursussen georganiseerd. Elk jaar worden er drie klimweekenden georganiseerd. Een aantal instructeurs begeleiden dan de deelnemers die niet zelfstandig kunnen klimmen.

Tijdens de weekenden proberen we de deelnemers op hun eigen niveau net weer een stapje hoger te laten komen. Elk weekend behandelen we een thema, het eerste weekend in 2019 staat in het teken van veiligheid. Het tweede weekend behandelen we communicatie en touwcommando’s en in het derde weekend oefenen we met het bouwen van een standplaats en abseilen.

Het gaat ons erom dat ieder het beste uit zichzelf kan halen tijdens het klimmen en zich kan verbeteren. Het is een sportief gebeuren in een gemoedelijke sfeer.  Ons parool is dat iedereen in zijn eigen tempo en op een plezierige en veilige manier klimt. Na het klimmen op zaterdagmiddag organiseren we altijd een borrel met wat hapjes ter ontspanning. Het is dan ook een gezellig samen zijn waar de ervaringen worden uitgewisseld.

Dit jaar zijn de klimweekenden op 4/ 5 mei, 22/ 23 juni en 7/ 8 september. Het eerste klimweekend klimmen we in Yvoir, het tweede en laatste klimweekend in Durnal. Tijdens de weekenden verblijven we op camping du Bocq in Purnode.

De klimweekenden die we organiseren worden goed bezocht, het klimniveau van de deelnemers is in het algemeen 4A, 4B, 4C, 5A en 5B. Er nemen zelfstandig klimmers deel, naast mensen die alleen kunnen naklimmen. Het aantal kliminstructeurs dat we per klimweekend nodig hebben is afhankelijk van het aantal deelnemers dat zich inschrijft en de vaardigheden van de deelnemers..

Als klimcommissie willen we graag onze groep kliminstructeurs uitbreiden. Middels dit schrijven willen wij u wijzen op onze weekenden en hopen uw interesse te wekken.

U kunt zich aanmelden als instructeur bij ons of aangeven dat u belangstelling hebt.

We zullen dan persoonlijk contact met u opnemen.

Met vriendelijk groet

Namens de Klimcommissie 50-PLUS

Harm Jansen (harmengooitske@gmail.com , 06 23830882)  en Adrie Zwemer wmazmid@zeelandnet.nl , 06 57995285

Kijk voor al onze leuke activiteiten op onze website