Nieuwe aanvraagprocedure KVB's

Nieuwe aanvraagprocedure KVB's

Met het afsluiten van de oude MijnNKBV en de migratie naar het nieuwe ledenadministratiesysteem is de aanvraagprocedure voor klimvaardigheidsbewijzen tijdelijk gewijzigd. 

Zodra de aanvraagprocedure via de nieuwe MijnNKBV verloopt, word je hierover geïnformeerd. We verwachten dat het nieuwe definitieve aanvraagsysteem in MijnNKBV voorjaar 2021 gereed is.

Als sportkliminstructeur (SKI) kun je afhankelijk van je licentie de volgende klimvaardigheidsbewijzen (KVB's) aanvragen:

  • Indoor Toprope
  • Indoor Voorklimmen
  • Outdoor Voorklimmen
  • Single Pitch
  • Multi-pitch sportklimmen
  • Trad klimmen

De tijdelijke aanvraagprocedure: 

1. Download het excelformulier.
2. Vul op het voorblad de cursusgegevens, verzendadres, welke bewijzen je aanvraagt, factuuradres etc. in.
Heb je meer soorten klimvaardigheidsbewijzen die je wilt aanvragen, vul dan per soort bewijs (dus indoor toprope, indoor voorklimmen, outdoor voorklimmen single pitch, outdoor voorklimmen multi-pitch of outdoor voorklimmen trad) een apart excelformulier in.
3. Noteer op het cursistenblad (dit is het tweede tabblad) de gegevens van de cursisten en sla deze op in het formaat .xlsx.
4. Stuur het excelbestand naar klimvaardigheidsbewijzen@nkbv.nl

De NKBV verwerkt vervolgens de aangevraagde klimvaardigheidsbewijzen. Deze ontvang je binnen twee weken op het opgegeven adres. Daarna ontvang je de factuur (€2,50 per pas). 

Je eigen klimvaardigheidsbewijs aanvragen
Ben je zelf sportkliminstructeur, maar heb je nog geen KVB of ben je hem kwijtgeraakt? Stuur dan een mail naar klimvaardigheidsbewijzen@nkbv.nl (o.v.v. je lidnummer). Het klimvaardigheidsbewijs wordt gratis naar je toegestuurd.
Ben je Alpiene instructeur of Alpiene tourenleider, dan verwijzen we je naar een sportkliminstructeur om het klimvaardigheidsbewijs aan te vragen voor je. 

Cursusliteratuur en toetsformulieren
Een klimvaardigheidsbewijs kost € 2,50. Bij het klimvaardigheidsbewijs hoort ook een cursusboekje. Deze kun je apart bestellen via de webwinkel van de NKBV. Het is slim deze uit te delen bij de eerste les. Zorg dus dat je ze op tijd bestelt. Let op: op dit moment zijn voor de cursussen indoor toprope, indoor voorklimmen en outdoor voorklimmen gedrukte versies beschikbaar. Voor trad klimmen heeft de NKBV geen eigen cursusliteratuur. We gebruiken hiervoor het boek Tradclimbing+. NKBV cursusliteratuur en de toetsformulieren (competenties) vind je hier

Voor ondersteuning in het aanvraagproces kun je een mail sturen naar klimvaardigheidsbewijzen@nkbv.nl of bellen naar 0348-409521 keuzetoets 1.