Nieuwe flyer Lawinegevaar!

Nieuwe flyer Lawinegevaar!

De NKBV flyer 'Lawinegevaar!' is vernieuwd. 

De NKBV flyer 'Lawinegevaar' is een handige tool die een aanvulling is op het aanbod van workshops, opleidingen en cursussen. De handzame flyer bevat in één overzicht bijna alle info voor een complete veiligheidscheck van de beoordeling van het lawinegevaar.

De flyer is een gezamenlijke uitgave van de NKBV, de NSkiV, wePowder, het Snow Safety Center en diverse Nederlandse ski- en berggidsen. De van oorsprong door het SLF (Zwitsers lawineonderzoeksinstituut) ontwikkelde flyer wordt in Zwitserland en Duitsland ook door de Alpenvereniging en de Duitse Ski- en Berggidsen gebruikt als officieus hulpmiddel tijdens toertochten. In Nederland vervult deze flyer dezelfde rol - ze verwoordt de opleidingsnormen van de NKBV op het gebied van lawinekunde. 

Niet voor beginners
Lawinegevaar! geeft de wintersporter die al basiskennis heeft van lawinekunde handvatten voor de beoordeling van het lawinegevaar op basis van lawinebericht, het weer, soorten lawines, een risicocheck en de opbouw van het sneeuwdek. De flyer is niet bedoeld voor beginners. Daarvoor is de materie te complex en bevat de flyer te weinig uitleg. 

De flyer is via de NKBV webshop te bestellen. 

Meer info en de download vind je hier: https://www.nkbv.nl/kenniscentrum/document/Lawinegevaar%21+Goed+voorbereid+off-piste+ski%C3%ABn/228