KVB aanvragen

Als sportklim instructeur (SKI) kun je afhankelijk van je functie en licentie sinds 1 mei 2017 de volgende klimvaardigheidsbewijzen (KVB's) aanvragen:

  • Indoor Toprope
  • Indoor Voorklimmen
  • Outdoor Voorklimmen Single Pitch
    • Multi-pitch sportklimmen

    •  

      Trad klimmen

Aanvragen in MijnNKBV
Als instructeur kun je eenvoudig KVB's aanvragen via MijnNKBV. Wanneer je daar inlogt, kies je in de navigatie in de linkerkolom de optie klimvaardigheidsbewijs. Volg de stappen van de aanvraagprocedure. We versturen de passen binnen twee weken.

Ben je als instructeur verbonden aan een organisatie en staat die er nog niet tussen? Dan kun je door onderstaande gegevens te mailen naar klimvaardigheidsbewijzen@nkbv.nl eenvoudig je organisatie laten toevoegen.
1. naam organisatie (voor op het pasje)
2. postadres pasjes (tav wie?)
3. factuuradres pasjes (tav wie?)
4. email adres waar de aanvraag bevestiging naar toe moet

Ben je als instructeur niet verbonden aan een organisatie, dan is het op dit moment niet mogelijk om de aanvraag via mijnnkbv.nl te doen omdat je daar de organisatie invult die op de pas komt te staan. Je aanvraag voor maximaal 5 passen per keer moet je in dat geval via de mail doen. Mail de volgende gegevens naar klimvaardigheidsbewijzen@nkbv.nl:

algemene gegevens: gegevens deelnemer:

lidnummer
cursusnaam
welke kvb (IT, IV, OV, AK)
datum toets / slagingsdatum 
adres verzending factuur
adres verzending pas

 

lidnummer (indien lid)
geboortedatum
geslacht
voornaam
initialen
tussenvoegsel
achternaam
emailadres
woonadres

 

Ben je zelf sportkliminstructeur, maar heb je nog geen KVB of ben je hem kwijtgeraakt? Stuur dan een mail naar klimvaardigheidsbewijzen@nkbv.nl (o.v.v. je lidnummer). Het klimvaardigheidsbewijs wordt gratis naar je toegestuurd.
Ben je Alpiene instructeur of Alpiene tourenleider, dan verwijzen we je naar een sportkliminstructeur om het klimvaardigheidsbewijs aan te vragen voor je. 

Cursusliteratuur en toetsformulieren
Een klimvaardigheidsbewijs kost € 2,50. Bij het klimvaardigheidsbewijs hoort ook een cursusboekje. Deze kun je apart bestellen via de webwinkel van de NKBV. Het is slim deze uit te delen bij de eerste les. Zorg dus dat je ze op tijd bestelt. Let op: op dit moment zijn voor de cursussen indoor toprope, indoor voorklimmen en outdoor voorklimmen gedrukte versies beschikbaar. Voor trad klimmen heeft de NKBV geen eigen cursusliteratuur. We gebruiken hiervoor het boek Tradclimbing+. Meer info over de NKBV cursusliteratuur via je hier

De toetsformulieren voor het afnemen van de klimvaardigheidstoets vind je in MijnNKBV onder klimvaardigheidsbewijzen.

Voor meer informatie over de klimvaardigheidsbewijzen kun je contact opnemen met de NKBV-ledenservice via klimvaardigheidsbewijzen@nkbv.nl of 0348-409521 keuzetoets 1.